Spelborden

De fijne motoriek ontwikkelt zich sterk tijdens de kleuterperiode. Het is een belangrijke voorwaarde om soepel en vlot te leren schrijven.

Voor een optimale participatie op school is een goed ontwikkelde fijne motoriek belangrijk. Niet bij al onze kleuters ontwikkelt de fijne motoriek zich even vlot. Goed ontwikkelde fijn-motorische vaardigheden ontstaan voor een deel door rijping, maar zeker ook door oefening. Bij onze kleuters is het belangrijk dat we aansluiten bij hun belevingswereld.

Met de schoolpakketten ‘Handige Handen’ worden verschillende vaardigheden van de fijne motoriek al spelend geoefend. Het zijn thematische motoriekborden uit MDF die inzetbaar zijn bij de verschillende leeftijden. Samen met de materialendoos wordt de handvaardigheid ten volle gestimuleerd.

 

Bekijk het aanbod schoolpakketten ‘Handige Handen’ in de webshop.

Na aankoop worden deze borden best behandeld met verf en vernis. Met speciale verfstiften breng je eventueel leuke details aan. Zo zijn de borden extra beschermd voor onze kleine kleuterhanden. Ga aan de slag met 1 of meerdere schoolpakketten tijdens een gezellige werkvergadering of pedagogische studiedag. Na enkele uren heb je ontzettend veel degelijk fijn-motorisch spelmateriaal dat onmiddellijk inzetbaar is in de klaspraktijk. 

Tijdsduur: met 3 à 4 collega’s werk je ongeveer 3 uur aan 1 schoolpakket.