Individuele scholing SCHRIJFRITMIEK

SPEELS, MUZISCH EN DOORDACHT OP WEG NAAR SCHRIJVEN (SESSIE ruim 3 UUR)

Voorbereidend schrijven is veel meer dan wat krullen maken op een oefenblaadje. Om kinderen goed te kunnen helpen, is er kennis nodig van de ontwikkelingsniveaus die kinderen moeten doorlopen en de vaardigheden die bij het schrijven aan bod komen. Tijdens deze scholing wordt de SCHRIJFRITMIEKboom doorlopen. We staan stil bij de wortels en de verschillende takken. Het belang van bewegen, lateralisatie, visuele vaardigheden, handvaardigheid, ruimtelijke oriëntatie, schrijfhouding, pengreep, schrijfbeweging, vormen, lijnen en patronen, … Het komt allemaal aan bod. De visie van SCHRIJFRITMIEK wordt duidelijk en je krijgt heel wat tools mee om doelgerichter rond voorbereidend schrijven te werken. Je leert doorheen de scholing Krullenbol beter kennen. Deze scholing is praktijkgericht. Theorie en doe-opdrachten worden mooi afgewisseld. Deze scholing is interessant voor wie Krullenbol wil leren kennen of doelgerichter aan de slag wil met de methode. 

Tijdens deze scholing:

  • Krijg je kennis over de vaardigheden die bij het schrijven aan bod komen.
  • Krijg je een antwoord op wat we tijdens de kleuterperiode kunnen aanreiken om kinderen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het schrijfonderwijs.
  • Maak je kennis met de voorbereidende schrijfmethode Krullenbol en/of kan je nadien doelgerichter met de methode aan de slag.
  • Krijg je heel veel creatieve en muzische ideeën rond voorbereidend schrijven.

Inbegrepen:

  • koffiepauze (op locatie)
  • hand-outs (op locatie/online)
  • persoonlijk deelnemersattest (op locatie/online)
  • Bij de online vormingen krijg je op voorhand een postpakket toegestuurd met de hand-outs, deelnemersattest, folders, extra info, inzagepakketjes, … 

Kostprijs: € 65

Datums en locaties

Waregem: vrijdag 06/05 (voormiddag)

Vrijdag 6 mei 2022
09.00 uur – 12.15 uur
Vormingcentrum Vonst
Meiweg 27, Waregem
INSCHRIJVEN

ONLINE: woensdag 01/06 (namiddag)

Woensdag 1 juni 2022
13.45 uur – 17.00 uur

Inbegrepen: postpakket met hand-outs, folder, extra info, …

INSCHRIJVEN

Hasselt: woensdag 15/06 (namiddag)

Woensdag 15 juni 2022
14.00 uur – 17.15 uur
CC Hasselt
Kunstlaan 5, Hasselt
INSCHRIJVEN